+36 70 / 323 55 81

 

info@feherliliom.hu

 

Adószám: 18781430-1-14

Híreink

2022. május 02.
Nárcisz Futás nehezített körülmények között

Nárcisz Futás nehezített körülmények között

Csodálatos nap volt alapítványunk számára az idei április 27.-e, amikorra a hagyományos Nárcisz Futás rendezvényt meghirdettük. 11 oktatási intézmény több mint 450 kaposvári általános- és középiskolás diákja jelentkezett a felhívásunkra, mellyel a gyógyíthatatlan betegekre, a velük való törődésre kívánjuk felhívni a figyelmet minden évben.

Az éjszakai eső már borongóssá tette a kedvünket, majd egész délelőtt aggódva, ám egyben reménykedve vártunk a felhők elvonulására. Délben még szüntelenül esett, ezért azzal a kéréssel hívtuk fel az iskolákat, hogy a futás helyett rövid esernyős megemlékezést tartunk, melyen - ha kisebb létszámban is, de képviseltessék magukat.

Köszönettel tartozunk valamennyi iskolának, kísérő tanárnak és diáknak, aki útnak indult a Városliget felé, akit nem riasztott el a rossz idő!

Déltuán 2 órára elállt az eső és a szürke felhők ellenére is megtelt a futópálya a diákokkal. Volt, aki csak sétált, volt, aki futott, de együtt voltunk! Ez a nap bizonyította, hogy a jószándékú kezdeményezéseket kellő elszántsággal még nehezített körülmények között is érdemes végigvinni. Külön hálával tartozunk a Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola diákjainkak, akik 48.765 Ft pénzbeli adományt adtak át, ami alapítványunk számlájára került, hogy szükség esetén a gyógyíthatatlan betegeknek segítő eszközt vásároljunk belőle.

Köszönjük Szita Károly Polgármester Úrnak a fővédnöki támogatást és dr. Pintér Rómeó Alpogármesternek a személyes jelenlétet, a gyerekekkel tett sétát. Köszönettel tartozunk a sajtó (Kapos TV, Somogyi Hírlap) munkatársainak, akik minden évben felhívják a figyelmet rendezvényünkre, Péter Attilának, aki az esemény gördülékenységét, hangulatát biztosítja,
Kalocsa Tibornak a hangtechnikáért, Iváncsik Éva pedagógusnak, Piller Adrienn  futónagykövetnek  és a Munkácsy Gimnázium diákjainak az önkéntes feladatvállalásért.
Álljon itt támogatóink neve, akik tárgyi adományokkal (szalámi, kalács, ajándékcsomag, ásványvíz, pohár, kitűző) önzetlenül segítik a Nárcisz Futást: Kométa Kft., Kaposmérői Kenyérgyár és Cukrászüzem Kft., Magyar Cukor Manufaktúra Kft., Marázplast Kft., Markunion Kft., Integranet Kft.

Ismerjük meg a résztvevő iskolák nevét és regisztrációs létszámát:

 • Berzsenyi Dániel Tagiskola (15 fő + 1 kísérő tanár)
 • Honvéd utcai Tagiskola (94 fő + 4 kísérő tanár)
 • Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium (23 fő + 1 kísérő tanár)
 • Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium (50 fő + 1 kísérő tanár)
 • Kisfaludy Utcai Tagiskola (15 fő + 2 kísérő tanár)
 • Kodály Zoltán Központi Általános Iskola (10 fő + 1 kísérő tanár)
 • Liszt Ferenc Zeneiskola (50 fő)
 • Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola (128 fő + 6 kísérő tanár)
 • Eötvös Lóránd Műszaki Technikum és Kollégium (10 fő + 1 kísérő tanár)
 • PTE Szigety Gyula Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola (7 fő + 1 kísérő tanár)
 • Toldi Lakótelepi Tagiskola (10 fő + 5 kísérő tanár)

 

 

Vissza
Utolsó módosítás: 2024. 07. 12. 22:13
up