+36 70 / 323 55 81

 

info@feherliliom.hu

 

Adószám: 18781430-1-14

2016. október 7-én a kaposvári Városligetbe hívta először nárciszhagyma ültetésére a kaposváriakat  a Fehér Liliom Hospice Alapítvány. A nárcisz a hospice világszerte ismert és elterjedt jelképe.

A Magyar Hospice Alapítvány 2007-ben elindított kezdeményezése a Nárcisz Program, amely az ország számos városában és iskolájában ismert. Ennek keretében a gyermekek életkoruknak és érettségüknek megfelelően ismerkednek meg a gondoskodás, a törődés és a szolidaritás jelentőségével.

Ehhez a kezdeményezéshez kapcsolódótt 2016 őszén a kaposvári Fehér Liliom Hospice Alapítvány, hogy e program segítségével a városban élő fiatalokkal is megismertesse a hospice fogalmát, a betegek, a szenvedők iránti együttérzés fontosságát. A meghívó ide kattintva letölthető

Az októberi rendezvényen 120 nárciszhagymát ültet el a városligeti tó kis szigetén a kaposvári Toldi lakótelepi tagiskola ötven diákja. Ezzel a somogyi megyeszékhely is kapcsolódott a Magyar Hospice Alapítvány országos kezdeményezéséhez. Az eseményt hagyományteremtőnek szánta az alapítvány: ezután minden évben más-más iskola diákjait kérik fel a hagymák elültetésére.

2017 októberében folytatódott a kezdeményezés, ekkor a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei és diákjai ülették el a várciszhagymákat a kaposvári városligeti tó szigetén. A meghívó ide kattintva letölthető

Vissza
Utolsó módosítás: 2019. 03. 07. 06:23
up